Naslovna stranaBudite dio istorije budućnosti

Konkurs za drugi upisni roktitle

Konkurs za drugi upisni rok

<p><span>Univerzitet Donja Gorica raspisao je konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija (drugi upisni rok).</span></p> <p><span data-mce-mark="1">Dokumentacija za upis u prvu godinu studija se podnosi <span class="tinymce bold" style="font-weight: bold;">5, 8</span><strong><span class="tinymce bold" style="font-weight: bold;">. i 9. jul</span>a od 10 do 14h</strong>, na pultu Studentske službe.</span></p> <p><span data-mce-mark="1">Konkurs možete naći u<span class="apple-converted-space" data-mce-mark="1">&nbsp;</span><strong><a href="../../../fmefb/osnovne/download/serve/drugi-upisni-rok-konkurs-za-upis-u-prvu-godinu-osnovnih-studija-za-studijsku-201920-godinu-25406">priloženom fajlu</a></strong>.</span></p> <p><a href="../../../fmefb/osnovne/download/Za%2Bbudu%25C4%2587e%2Bstudente" target="_blank"><strong><span>Ovdje</span></strong></a><strong><span>&nbsp;</span></strong><span>možete naći formulare koje je potrebno popuniti prilikom predaje dokumenata za upis. Formulare možete dobiti i u prostorijama Univerziteta.&nbsp;</span></p>
UDG na Facebook-uUDG na Twitter-uUDG na YouTube-uUDG na LinkedIn-uUDG WebMail

Saradnici i studenti UDG-a pobijedili na prvom međugeneracijskom hakaTONu u Nikšiću!

Saradnici i studenti UDG-a pobijedili na prvom međugeneracijskom hakaTONu u Nikšiću!

Tim Urban Craftsmen je, koristeći se znanjima iz oblasti istorije umjetnosti, grafičkog i produkt dizajna, te 3D modelovanja, stvorio koncept djeljivog suvenira koji spaja ljude. Ekipa koju su činili Luka Rakojević, Jovana Milović, Darija Egorova, Haris Bajramović i Vukašin Rakočević željela je da prenese dobri duh grada Nikšića koji traje već vjekovima. 

Njihova ideja ima za cilj da stvori jedinstveni suvenir koji će svaki turista kreirati prema svom doživljaju grada. Takođe, suvenir je moguće podijeliti sa prijateljima i tako prenijeti priču o gradu i emociju koju nosi. Središte pobjedničkog suvenira su stihovi kantautora Miladina Šobića "Sunce tebi, Sunce meni" koji prenose ideju solidarnosti koja živi u Nikšiću. 

Takmičenje je održano u prostorijama Tehnopolisa i trajalo je 48 sati tokom kojih su učesnici imali podršku mentora iz oblasti 3D tehnologija i produkt dizajna koji su pomogli da Nikšić dobije svoj zvanični suvenir.