Naslovna stranaBudite dio istorije budućnosti

Upis u prvu godinu studijatitle

Upis u prvu godinu studija

<p>Konkurs za prvi upisni rok za upis u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2019/2020. godinu biće raspisan u utorak, 25. juna. <strong>Dokumenta će se predavati 26, 27. i 28. juna od 10-14 sati.&nbsp;</strong></p> <p>&nbsp;Spisak dokumenata koja se predaju prilikom upisa možete naći u na&scaron;em informatoru za bruco&scaron;e: <a href="http://www.udg.edu.me/inside"><span>UDG Inside.</span></a></p> <p>&nbsp;</p>
UDG na Facebook-uUDG na Twitter-uUDG na YouTube-uUDG na LinkedIn-uUDG WebMail

Humanističke studije: Diplomatija, Bezbjednost i Evropske studije

Humanističke studije su osnovane 2008. godine, I danas broje preko 1 000 studenata na redovnim, postdiplomskim i doktorskim studijama. (http://www.udg.edu.me/hs/)

Humanističke studije su ustanova visokog obrazovanja, osnovana sa primarnim cilljem da realizuje osnovne i postdiplomske studije iz oblasti međunarodnih odnosa, diplomatije i bezbjednosti, evropskih studija i komunikologije i medija ali i da organizuju druge oblike edukacije iz ove oblasti za kojima se pojavi potreba u procesu permanentnog obrazovanja. Cilj studijskih programa je da se studenti osposobe da koriste teorijska znanja stečena na Humanističkim studijama, da iznose ideje, probleme i rješenja, sakupljaju i integrišu relevantne podatke radi rješavanja problema sa kojima se susrijeću u svom profesionalnom radu. Osim toga, studenti će biti podstaknuti da razviju osjećaj za život, oslobode se predrasuda i vrijednosti sredine kako bi naučili da sami donose odluke, traže nova rješenja, budu inovativni i teže uspjehu. U cilju ostvarenja navedenih ciljeva, na Humanističkim studijama nastavu izvode eminentni profesori iz zemlje i inostranstva.

Dekan: Prof. dr Ilija Vujačić​

 

Zvanična internet stranica fakulteta