Twitter feed
  • Upis u prvu godinu osnovnih studija - drugi upisni rok http://t.co/k1vDdRRTdq
  • Danas je poceo upis na sve fakultete UDG, i trajace do 28. juna. Dokumenta se predaju od 10-14 sati.
  • Pomognimo svim poplavom ugrozenim ljudima! http://t.co/XX1sGeN2nP
  • Na ovogodišnjoj berzi ostvaren promet od rekordnih 25000 eura! http://t.co/rRwj9QK6p6
  • IV Međunarodna berza preduzetničkih ideja http://t.co/jNDRCmbRmt
  • Nakon fudbalske, Ekonomski fakulte je savladan i u finalu kosarkaske lige! UDG je prvak Studentske lige u kosarci!
  • Pobjedom nad ETF rezultatom 25-15, UDG osvojio bronzanu medalju u LB rukometnoj Studentskoj ligi!
Najnovija obavještenja

OBJAVLJEN KONKURS ZA UPIS STUDENATA NA POSTDIPLOMSKE SPECIJALISTIČKE, MAGISTARSKE I DOKTORSKE STUDIJE
Opširnije: OBJAVLJEN KONKURS ZA UPIS STUDENATA NA POSTDIPLOMSKE SPECIJALISTIČKE, MAGISTARSKE I DOKTORSKE STUDIJE

Humanističke studije raspisuju konkurs za upis nove generacije studenata na postdiplomske specijalističke, magistraske i doktorske studije, i to za:

Smjerove na postidiplomskim specijalističkim studijama: Spoljna politika i diplomatija, Evropske institucije i politike, Međunarodna i nacionalna bezbednost i Komunikologija i mediji.

Smjerove na postdiplomskim magistraskim studijama: Međunarodni odnosi, Bezbjednost i politika, Američke studije, Sajber bezbjednost, Politička teorija, Mediteranske i balkanske studije, Komunikologija i mediji i Rodne studije.

Smjerove na doktorskim studijama: Međunarodni odnosi, Međunarodna bezbjednost i Politička teorija.

Programi studija prilagođeni su kandidatima svih usmjerenja društvenih nauka. Dokumenta potrebna za upis su: uvjerenje o prethodno završenim studijama, izvod iz matične knjige rođenih ili kopija lične karte i dvije fotografije.

Sve potrebe informacije vezane za uslove i procedure upisa, nastavne planove i programe i ostale informacije, zainteresovani kandidati mogu dobiti na mejl stefan.lakusic@udg.edu.me za specijalističke studije i mejl nikoleta.tomovic@udg.edu.me za magistarske i doktorske studije.

U prilogu se nalazi tekst konkursa.
Obavještenja
 
Plaćanje školarine
Obavještavamo studente da će se i ove studijske godine plaćanje školarine za Osnovne studije biti moguće u tri rate. U prilogu se nalazi više informacija.
01
Septembar
 
Zamrzavanje akademske 2014/15
Studenti koji žele da zamrznu status redovnog studenta u 2014/15 godini su dužni da se obrate Studentskoj službi do 15. oktobra.
Studenti koji propuste rok da u redovnoj proceduri zamrznu svoj status, su dužni da upute molbu Dekanu Fakulteta, a o istoj će se odlučivati isključivo u skladu sa članom 90 Statuta Humanističkih studija u vezi sa članom 38 Ugovora o studiranju.
29
Avgust
 
Vanredni rok- termini polagana ispita iz bezbjednosti
Ispiti sa druge godine (Međunarodna bezbjednost i Međunarodni terorizam), polažu se u srijedu 27.09.2014., a dogovor za polaganje je u 16h u kabinetu predavača.
Ispiti sa treće godine (Strategije bezbjednosti, Sistem bezbjednosti EU, SPNBCG, Globalna bezbjednost), polažu se u četvrtak 28.09.2014., a dogovor za polaganje je u 10.30h u kabinetu predavača/asistenta.
Ispiti sa Specijalističkih studija (Istraživanje rata i mira, Savremeni bezbjednosni i obavještajni sistemi), polažu se prema rasporedu termina postavljenom 26.09.2014. na sajtu studija.
26
Avgust
 
Raspored polaganja u vanrednom ispitnom roku
U prilogu se nalazi raspored polaganja u vanrednom ispitnom roku. Studenti mogu da polažu isključivo u naznačenim periodima odnosno u periodima kada to naznači predmetni profesor (grupa predmeta sa smjera Bezbjednost).
10
Jul
 
Vanredni ispitni rok - novi rok za prijavu ispita
Obavještavamo studente kojima nisu bili rezultati iz predmeta Osnovi diplomatije, Istorija civilizacije i Uvod u geopolitiku mogu da prijave ispite 16. jula od 10-12h u Staklenoj sali.

Studenti koji zbog poslovnih ili kakvih drugih razloga ne mogu da predaju uplatnicu, istu mogu da pošalju na mail adresu: Vuko.Vlahovic@udg.edu.me sa naznakom za koje se ispite vrši prijava kao i brojem indeksa.
07
Jul
Arhiva obavještenja
Datum Naslov
30. 06. 14. Upis u prvu godinu osnovnih studija - drugi upisni rok Opširnije
02. 07. 14. NAJAVA KONKURSA ZA UPIS NA POSTDIPLOMSKE SPECIJALISTIČKE, MAGISTARSKE I DOKTORSKE STUDIJE Opširnije
20. 06. 14. Konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2014/2015. godinu Opširnije
18. 06. 14. Vanredni ispitni rok - engleski jezik Opširnije
15. 06. 14. Tribina - NATO Opširnije
Aktuelno na fakultetu
 
27
Februar
V sesija Škole evroatlantizma
V sesija Škole evroatlantizma
Opširnije: V sesija Škole evroatlantizma
U organizaciji Fakulteta humanističkih studija Univerziteta Donja Gorica (UDG), po peti put zaredom, održana je Škola evroatlantizma, ovoga puta na temu "Budućnost evroatlantizma". Škola je održana od 25. do 28. novembra 2013. godine u hotelu "Princess", u Baru.
 
20
Decembar
Novogodišnja čestitka
Novogodišnja čestitka
Drage koleginice i kolege,

želimo Vam puno uspjeha u predstojećoj 2014. godini!

UDG, Humanističke studije
 
21
Septembar
Fabrika znanja i ove godine na UDG: 24-25. 09. 2013.
Fabrika znanja i ove godine na UDG: 24-25. 09. 2013.
Opširnije: Fabrika znanja i ove godine na UDG: 24-25. 09. 2013.
Najveći edukativni IT događaj u regionu, Fabrika znanja, se, u saradnji sa kompanijom ComTrade, po treći put održava na Univerzitetu Donja Gorica. Započeta sa idejom da se promovišu nove tehnologije i njihova uloga u obrazovnom procesu, Fabrika Znanja predstavlja jedinstven događaj u Jugoistočnoj Evropi. U okviru projekta, oko 3000 učenika i studenata svake godine ima priliku da se iz prve ruke upozna sa aktuelnim trendovima na polju hardvera i softvera, uz pomoć više od 50 iskusnih predavača i demonstratora, kao i preko 100 volontera.