Naslovna stranaBudite dio istorije budućnosti

Uručene diplome novoj generaciji studenata

Uručene diplome novoj generaciji studenata

<p>Nakon dodjele počasnog doktorata, koja je obilježila proslavu Dana Univerziteta, uslijedila je svečana dodjela diploma studentima koji su diplomirali, specijalizirali i magistrirali tokom prethodne studijske godine, a prisutnima se obratio ministar prosvjete u Vladi CG, mr <span class="tinymce bold" style="font-weight: bold;">Predrag Bo&scaron;ković</span>. Izlaganje ministra Bo&scaron;kovića možete pogledati <a href="https://www.youtube.com/watch?v=4qTNrz_1_vc">ovdje</a>.</p> <p>Centralnom događaju je prisustvao veliki broj gostiju, roditelja studenata i prijatelja Univerziteta, iz oblasti sporta, umjetnosti, akademskog sektora i &scaron;ire javnosti iz zemlje i regiona.&nbsp;Ovo je dan kada svim diplomiranim studentima čestitamo diplomiranje i poželimo sreću i uspjeh u životu. Ovaj događaj je posvećen promociji na&scaron;eg mota, mota UDG-a, ISTORIJA BUDUĆNOSTI.</p> <p>Sve fotografije sa dodjele možete naći <a href="https://www.dropbox.com/sh/7vtcjuxagjip9jg/AAC3qTEb5OMvKczAD7lphLB6a?oref=e">ovdje</a>.</p>
UDG na Facebook-uUDG na Twitter-uUDG na YouTube-uUDG na Google+UDG WebMail
Prethodni
Sledeći

Humanističke studije: Diplomatija, Bezbjednost i Komunikologija i mediji

Humanisticke studije su osnovane 2008. godine, I danas broje oko 400 studenata na redovnim, postdiplomskim I doktorskim studijama. (http://www.udg.edu.me/hs/)

Humanističke studije su ustanova visokog obrazovanja, osnovana sa primarnim cilljem da realizuje osnovne i postdiplomske studije iz oblasti međunarodnih odnosa, diplomatije i bezbjednosti, komunikologije i medija ali i da organizju druge oblike edukacije iz ove oblasti za kojima se pojavi potreba u procesu permanentnog obrazovanja. Cilj studijskih programa je da se studenti osposobe da koriste teorijska znanja stečena na Humanističkim studijama, da iznose ideje, probleme i rješenja, sakupljaju i integrišu relevantne podatke radi rješavanja problema sa kojima se susrijeću u svom profesionalnom radu. Osim toga, studenti će biti podstaknuti da razviju osjećaj za život, oslobode se predrasuda i vrijednosti sredine kako bi naučili da sami donose odluke, traže nova rješenja, budu inovativni i teže uspjehu. U cilju ostvarenja navedenih ciljeva, na Humanističkim studijama nastavu će izvoditi eminentni profesori iz zemlje i inostranstva.

Dekan: Prof. dr Djordjije Borozan

Zvanična internet stranica fakulteta