Naslovna stranaBudite dio istorije budućnosti

Evropske šampionke posjetile UDG

Evropske šampionke posjetile UDG

<p>UDG je imao čast da ugosti &scaron;ampiona Evrope, ŽRK Budućnost.</p> <p>Spektakularnom dočeku prisustvovalo je oko 300 studenata koji su se, nakon programa koji su pripremili studenti i zaposleni, družili sa rukometa&scaron;icama i stručnim &scaron;tabom.</p> <p>Rektor UDG-a Veselin Vukotić čestitao je rukometa&scaron;icama na uspjehu koje su postigle.</p> <p>-Ponosni smo kada na va&scaron;im dresovima vidimo znak UDG-a. A preko tog znaka &scaron;aljemo vam na&scaron;u ljubav i podr&scaron;ku. Ali preko njega primamo i poruke va&scaron;eg uspjeha i učimo od va&scaron;eg uspjeha. Da kada gledamo medalju, dok nam oči suze od sreće - da vidimo &scaron;ta je iza nje. Da shvatimo da je medalja suza radosnica na vrhu ledenog brijega muka njenih osvajača. Va&scaron;i uspjesi imaju i emancipatorsku ulogu u Crnoj Gori. Emancipaciju u smislu da se uspjeh počne mnogo vi&scaron;e cijeniti i po&scaron;tovati! Da Va&scaron;im uspjehom oslobađate ljude straha od sopstvenog (njihovog) uspjeha, kazao je Vukotić.</p>
UDG na Facebook-uUDG na Twitter-uUDG na YouTube-uUDG na Google+UDG WebMail
Prethodni
Sledeći

Humanističke studije: Diplomatija, Bezbjednost i Komunikologija i mediji

Humanisticke studije su osnovane 2008. godine, I danas broje oko 400 studenata na redovnim, postdiplomskim I doktorskim studijama. (http://www.udg.edu.me/hs/)

Humanističke studije su ustanova visokog obrazovanja, osnovana sa primarnim cilljem da realizuje osnovne i postdiplomske studije iz oblasti međunarodnih odnosa, diplomatije i bezbjednosti, komunikologije i medija ali i da organizju druge oblike edukacije iz ove oblasti za kojima se pojavi potreba u procesu permanentnog obrazovanja. Cilj studijskih programa je da se studenti osposobe da koriste teorijska znanja stečena na Humanističkim studijama, da iznose ideje, probleme i rješenja, sakupljaju i integrišu relevantne podatke radi rješavanja problema sa kojima se susrijeću u svom profesionalnom radu. Osim toga, studenti će biti podstaknuti da razviju osjećaj za život, oslobode se predrasuda i vrijednosti sredine kako bi naučili da sami donose odluke, traže nova rješenja, budu inovativni i teže uspjehu. U cilju ostvarenja navedenih ciljeva, na Humanističkim studijama nastavu će izvoditi eminentni profesori iz zemlje i inostranstva.

Dekan: Prof. dr Djordjije Borozan

Zvanična internet stranica fakulteta