Naslovna stranaBudite dio istorije budućnosti

Završena V Škola Preduzetništva i Inovacija za Mlade

Završena V Škola Preduzetništva i Inovacija za Mlade

<p class="tinymce full" style="text-align: justify;"><span>U petak, 23.01.2015, zavr&scaron;ena je Peta &Scaron;kola preduzetni&scaron;tva i inovacija za mlade. Zaključno sa ovom godinom, &Scaron;kolu je pohađalo 850 srednjo&scaron;kolaca iz svakog grada i &scaron;kole u Crnoj Gori.</span></p> <p class="tinymce full" style="text-align: justify;"><span><span>U toku cjelokupnog programa, srednjo&scaron;kolci su čuli predavanja rektora UDG prof Veselina Vukotića, ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića, predsjednika KHOV Zorana Đikanovića, trenera ŽRK Budućnost Dragana Adžića, dr Marije Vugdelić, prodekana za nastavu na Fakultetu za prehrambene tehnologije, bezbjednost hrane i ekologiju, Brittany Jacoby, Fullbright stipendiste, kao i generalnog menadžera UDG, mr Sandre Tinaj. Kako je fokus &Scaron;kole bio na multidisciplinarnosti, svi polaznici su imali prilike da prođu kroz radionice iz 10 različitih oblasti, te da uče o preduzetni&scaron;tvu iz 10 raličitih uglova (ekonomija, sport, umjetnost, dizajn, arhitektura, pravo, bezbjednost hrane, kultura i turizam, informatika).</span></span></p> <p class="tinymce full" style="text-align: justify;"><span><span><span>U večernjim terminima, za srednjo&scaron;kolce je organizovana posjeta bioskopu, ko&scaron;arka&scaron;koj utakmici KK Budućnost &ndash; Dinamo Sassari, žurke, kao i koncert.</span><br /></span></span></p>
UDG na Facebook-uUDG na Twitter-uUDG na YouTube-uUDG na Google+UDG WebMail
Prethodni
Sledeći

Humanističke studije: Diplomatija, Bezbjednost i Komunikologija i mediji

Humanisticke studije su osnovane 2008. godine, I danas broje oko 400 studenata na redovnim, postdiplomskim I doktorskim studijama. (http://udgedu.me/hs/)

Humanističke studije su ustanova visokog obrazovanja, osnovana sa primarnim cilljem da realizuje osnovne i postdiplomske studije iz oblasti međunarodnih odnosa, diplomatije i bezbjednosti, komunikologije i medija ali i da organizju druge oblike edukacije iz ove oblasti za kojima se pojavi potreba u procesu permanentnog obrazovanja. Cilj studijskih programa je da se studenti osposobe da koriste teorijska znanja stečena na Humanističkim studijama, da iznose ideje, probleme i rješenja, sakupljaju i integrišu relevantne podatke radi rješavanja problema sa kojima se susrijeću u svom profesionalnom radu. Osim toga, studenti će biti podstaknuti da razviju osjećaj za život, oslobode se predrasuda i vrijednosti sredine kako bi naučili da sami donose odluke, traže nova rješenja, budu inovativni i teže uspjehu. U cilju ostvarenja navedenih ciljeva, na Humanističkim studijama nastavu će izvoditi eminentni profesori iz zemlje i inostranstva.

Dekan: Prof. dr Djordjije Borozan

Zvanična internet stranica fakulteta