Naslovna stranaBudite dio istorije budućnosti

Prve EU diplome na UDG

Prve EU diplome na UDG

<p>UDG je u petak, 15. aprila, uz podr&scaron;ku&nbsp;<span class="tinymce bold">Azmonta,&nbsp;</span>potpisao ugovor sa jednim od pet najboljih fakulteta u svijetu u oblasti hotelijerstva i menadžmenta, francuskim&nbsp;<span class="tinymce bold">Vatelom</span>, za&nbsp;organizaciju studijskog programa "Međunarodno hotelijerstvo i menadžment".</p> <p>Ugovor su potpisali:&nbsp;gospodin&nbsp;<strong>Mr. Ahmet Erentok</strong>, predsjednik Odbora direktora kompanije Azmont Investments,&nbsp;gospodin&nbsp;<strong>Julien Liscouet</strong>, direktor za međunarodne poslove u VATEL Grupi i prof. dr&nbsp;<strong>Veselin Vukotić</strong>, rektor UDG.</p> <p>Povodom potpisivanja ugovora, prisutnima su se obratili ministar turizma i održivog razvoja, gospodin&nbsp;<strong>Branimir Gvozdenović</strong>&nbsp;i ministar prosvjete, gospodin&nbsp;<strong>Predrag Bo&scaron;ković</strong>.</p>
UDG na Facebook-uUDG na Twitter-uUDG na YouTube-uUDG na Google+UDG WebMail

Humanističke studije: Diplomatija, Bezbjednost i Komunikologija i mediji

Humanisticke studije su osnovane 2008. godine, I danas broje oko 400 studenata na redovnim, postdiplomskim I doktorskim studijama. (http://www.udg.edu.me/hs/)

Humanističke studije su ustanova visokog obrazovanja, osnovana sa primarnim cilljem da realizuje osnovne i postdiplomske studije iz oblasti međunarodnih odnosa, diplomatije i bezbjednosti, komunikologije i medija ali i da organizju druge oblike edukacije iz ove oblasti za kojima se pojavi potreba u procesu permanentnog obrazovanja. Cilj studijskih programa je da se studenti osposobe da koriste teorijska znanja stečena na Humanističkim studijama, da iznose ideje, probleme i rješenja, sakupljaju i integrišu relevantne podatke radi rješavanja problema sa kojima se susrijeću u svom profesionalnom radu. Osim toga, studenti će biti podstaknuti da razviju osjećaj za život, oslobode se predrasuda i vrijednosti sredine kako bi naučili da sami donose odluke, traže nova rješenja, budu inovativni i teže uspjehu. U cilju ostvarenja navedenih ciljeva, na Humanističkim studijama nastavu će izvoditi eminentni profesori iz zemlje i inostranstva.

Dekan: Prof. dr Djordjije Borozan

Zvanična internet stranica fakulteta